Vanliga frågor och svar

Vad kostar en hemsida?

En hemsidas pris varierar väldigt kraftigt beroende på era behov. Är det en enklare hemsida du är ute efter kostar den således mycket mindre än en avancerad. Alla hemsidor har dock en årskostnad för hosting på ca 1000 kr.

Vad är SEO?

SEO står för Search Engine Optimization och syftar till om din hemsida och dess innehåll är skapat på ett sätt som sökmotorer värderar högt. Vill du bli hittad på Google är det alltså viktigt att hemsidan och dess innehåll är skapat på ett specifikt sätt.

Vad är hosting?

Hosting innebär att du betalar en årskostnad för att webbhotell ska tillhandahålla all din trafik åt dig. Du behöver således dels köpa en domän (engångskostnad) och dels betala årligen för hosting så att sidan helt enkelt visas på internet.

Hur viktigt är innehåll?

Vikten av bra texter och bilder är det som i slutändan avgör om det blir en bra hemsida eller en fantastisk hemsida. Det har också en stark koppling till SEO. Alla resurser ni lägger på att förbättra ert innehåll kommer ni få tillbaka i längden.

Support?

Det finns en mängd löpande aktiviteter en hemsida behöver för att inte sjunka i kvalitet. Alla hemsidor behöver i längden; ändra innehåll, säkerställa snabba laddningstider samt förnyas grafiskt och/eller layout-mässigt. Tillåter er budget det rekommenderar jag alla till att ha årlig support av hemsidan.

Hur lång tid tar det?

Precis som med pris varierar självklart tiden det tar att färdigställa en hemsida på samma sätt. Är det viktigt att få ut något snabbt kan jag alltid anpassa mig men generellt blir hemsidorna bäst när man tar sin tid och tillåter reflektion och feedback vara en väsentlig del av processen.

Till toppen av sidan